One last note – Amsterdam Denim Days 2015

One last note

“Denim. Timeless aesthetic. Essential in everyday style.” _ These Cavemen.

In aanloop naar de tweede editie van Amsterdam Denim Days, 13 t/m 18 april in de hoofdstad, lanceren we een korte film. Met in de hoofdrol onze eigentijdse denim based stijlhelden: stijlblogger Lizzy van der Ligt, gitarist Jiri Taihuttu en jeansmaker Mick Keus en de mannen van These Cavemen zelf.

Programma highlights
Amsterdam Denim Days is niet alleen het jaarlijkse mekka voor professionals uit alle windstreken, ook het indigo minded publiek wordt rijkelijk bediend; met een uitgebreid City Center programma vol acties en goodies, en met het denim festival Blueprint op het Westergasterrein.

Hieronder een greep uit het programma:

13 –  18 april City Center programma
Dit is dé tijd voor een denimsafari door de stad, te voet of per ‘stalen ros’. Amsterdam Denim Days-bezoekers van buiten krijgen nota bene 25% discount op hun huurfiets van MacBike.
Geen reden dus om ook maar een deelnemer op de route te missen! Zoals:

Good Genes in Zuid, waar je met een Blueprint toegangs-polsband maar liefst 10% korting krijgt op de hele collectie, dus check die tickets op tijd via amsterdamdenimdays.com/ams!. Op 18 April om 15:00 eindigt bovendien de eerste Numbnut Motorcycles Ride-Out bij Good Genes, wat gevierd wordt met burgers van The Butcher en de nodige booze.
Bij de Hilfiger Denim Stores in de P.C.Hooftstraat en de Kalverstraat ligt een kadootje klaar voor alle Amsterdam Denim Days bezoekers en Lee® in de ‘9 straatjes’ heeft een denim expert op de vloer die je alles over het merk kan vertellen terwijl hij je favoriete denim nog persoonlijker maakt.
Vlakbij bij CHASIN’ wordt de nieuwe ‘#STRETCHYOUREGO’ campagne gevierd met een speciale Photo Box.
Bij Scotch & Soda in de Berenstraat en op de Heiligeweg wordt de Amsterdams Blauw SS15 collectie gepresenteerd en ook hier ontvangen klanten bij aankoop een special treat.
En wie onderweg een power break neemt bij een van de filialen van de Coffee Company krijgt z’n bakkie in een toffe denim sleeve.

Veel meer City Center programma kun je hier vinden: http://www.denim-days.com/city-center/

17 & 18 april: denim festival Blueprint
Echte denim fans komen natuurlijk naar Blueprint op het Westergasterrein: Vrijdag van 12.00 tot 20.00 (met een muziekprogramma tot 21.00) en Zaterdag van 10.00 tot 18.00. Let op: aan de deur betaal je €17,50, in de voorverkoop zijn de kaartjes €15,-
Daarvoor valt er heel veel te zien, te doen en te beleven, zoals:
‘ALCHEMY BLUES’, een serie unieke customized Japanse selvedge jackets van Scotch&Soda, waarvan je het laatste item kunt winnen.
Bij de Italiaanse denimproducent Candiani kun je het hele maakproces van een jeans van dichtbij bestuderen, van het spinnen, en het weven tot het in elkaar stikken door studenten van de Jean School van AMFI. 100% made in Amsterdam!
Speciale wensen? Neem je eigen jeans mee voor een laser print op de Denim Playground, een tanned coating van Amsterdenim, of een vakkundige fix door de Denham Repair Service.
Steek vooral ook zelf je handen uit de mouwen en schrijf je nu al in voor een workshop Indigo Dyeing of de eeuwenoude Japanse technieken Sahiko Boro & Repair.
Amy Leverton van het professionele modeplatform WGSN geeft een lezing over trend forecasting in denim én ze zal haar boek Denim Dudes signeren.
Op het buitenterrein valt bovendien veel exclusiefs te shoppen, zowel vintage treasures als de nieuwste styles, en naast een ruimschoots aanbod soulfood is er een muziekpodium vol coole live bands en jams afgewisseld met DJ Bella Hay.

Laat je verder inspireren door; G-star, Kings of Indigo, Nudie Jeans, denim expo private archive Jason Denham, Butcher of Blue, gsus, international upcoming designers, ISKO, denim market en de curated denim store van HTNK met opkomende denim talenten!

Het volledige Blueprint programma kunt je vinden op www.amsterdamdenimdays.com/ams/blueprint , of haal de uitvouwplattegrond met het totale programma van Blueprint + de map van het City Center nu al op bij een van de vele deelnemers van het City Center programma!

Verder bestaat het Amsterdam denim Days 2015 programma uit ‘invite only’ onderdelen voor professionals uit de internationale denim industrie, zoals de Kingpins Show in de Gashouder op 15 & 16 April, het seminar Kingpins 2029, The Transformers op 17 april in het Machinegebouw én de feestelijke opening van Denim City op 16 april in De Hallen.

Amsterdam Denim Days is een initiatief van House of Denim in samenwerking met de Amerikaanse Kingpins Show, Modefabriek, HTNK Fashion recruitment & consultancy en de stad Amsterdam.

Voor meer informatie:
Amsterdam Denim Days / Blueprint Communicatie & PR
Nieke Mulder (nieke@amsterdamdenimdays.com/ams)
Amsterdam Denim Days / Seminar programma
Mariette Hoitink (mariette@amsterdamdenimdays.com/ams

Voor HR beeld; leroy@ivylee.nl

www.amsterdamdenimdays.com/ams
facebook.com/amsterdamdenimdays
instagram.com/amsterdamdenimdays
twitter.com/Denim_Days