Persbericht: Amsterdam Denim Days 2015, publieksprogramma

Van 13 – 18 april kleurt Mokum blauw, tijdens de 2e editie van Amsterdam Denim Days, hét festival voor denim aficionado’s. Naast het invite only business programma Kingpins Show en het seminar ‘Kingpins 2029, Transformers’, zijn er diverse events toegankelijk voor publiek. Het City Center programma vindt de hele week plaats op verschillende (winkel)locaties in de stad. Daarnaast is er op 17 & 18 april het denimfestival Blueprint dat wordt georganiseerd op het Westergasterrein. Met onder andere leading denim labels, bijzondere workshops, exclusieve denim items & exposities, bands & dj’s, food & drinks.

Blueprint – tweedaags denimfestival
Op vrijdag 17 en zaterdag 18 april kan iedere denimliefhebber zijn of haar hart ophalen tijdens het Blueprint festival op het Westergasterrein (Zuiveringshal, Machinegebouw en buitenterrein). See, Do & Enjoy denim in alle facetten!
Kaarten in de voorverkoop € 15,- (€ 17,50 aan de deur) via www.amsterdamdenimdays.com/ams.
De eerste highlights uit het Blueprint programma:

SEE

 • G-Star RAW introduceert Restored Denim, gescheurde en versleten jeans die gerepareerd zijn met behulp van authentieke versteltechnieken gevonden in het uitgebreide G-Star werkkledingarchief.
 • Laat je inspireren door de denim expo met unieke vintage items uit het privé archief van Jason Denham (Denham The Jeanmaker), gecureerd door denimexpert Wouter Munnichs – Long John.
 • Scotch & Soda Amsterdams Blauw showt ALCHEMY BLUES, 5 exclusieve Japanse selvedge jackets, geïnspireerd op de leer van alchemisten, gecustomized door het creative team van Scotch & Soda. Tijdens Blueprint maak je kans een jacket te winnen!
 • De expositie van internationale designer talents toont de buitengewone denim items van o.a. Dusty Thomas, Matthew Dolan, Camiel Fortgens, Sixty-Nine en Ximon Lee.
 • Bekijk de collecties van de finalisten van de 1e Global Denim Awards 2014. Een innovatieve samenwerking van internationale designers en denimwevers waarbij de nadruk op vakmanschap ligt. Designers opgelet: de inschrijving voor de Global Denim Awards 2015 opent ten tijde van Blueprint.

DO

 • Uniek en nooit vertoond: Candiani Loom State – premium jeans, van A-Z made in Amsterdam. Als kers op de taart toont de befaamde Italiaanse denimweverij Candiani het hele maakproces – van draad tot jeans. Leerlingen van de Jean School en AMFI snijden en stikken de door Candiani ter plekke geweven premium denim tot een customized 5-pocket jeans.
 • Get your hands blue: ga zelf aan de slag in 2 uitzonderlijke en exclusieve workshops;
  Indigo Katazome: de Blueprint Amsterdam Print Studio leert je de kunst van Katazome, een traditionele Japanse verftechniek die je aanbrengt op een bandana. Sashiko & Boro jeans repair by Facing West: in deze workshop door Lizzie Kroeze leer je de basis van aloude Japanse stiktechnieken, op de indigo bandana of op je eigen jeans. Voor inschrijving en tijden zie amsterdamdenimdays.com/ams.
 • Shop your Kings of Indigo Red Light Denim, duurzame en vernieuwende jeans gemaakt van post-recycled denim, en 3D-print je eigen knopen, rivet of sleutelhanger of ander onderdeel van je jeans.
 • DENHAM Service Co biedt een gratis repair service. Geef je oude broek een nieuw leven en breng deze mee!
 • Op zaterdag 18 april zijn er seminars, waaronder de denim trendpresentatie van Amy Leverton (trend forecaster en auteur van het boek ‘Denim Dudes’).

ENJOY

 • Op vrijdag van 16.00 – 21.00 uur en zaterdag van 14.00 – 18.00 uur staat het Machinegebouw bomvol toffe live-muziek. Een tipje van de sluier: Bella Hay (dj) en Qeaux Qeaux Joans met band op vrijdagavond. Jam de la Crème vult het podium op zaterdag, met veel verschillende gezichten en muziek van Nederlandse bodem.
 • Op het buitenterrein is de Denim Market, waar je vintage en nieuwe denim items, coole gadgets en accessoires kunt shoppen van o.a. Tenue de Nîmes, Concrete Matter, Butcher’s Vintage Shop (van Butcher of Blue) en Pig & Hen.
 • Ook binnen kun je naar hartenlust kopen bij de Curated Denim Store van HTNK, item van cutting edge brands en ultracoole merken zoals Benzak Denim Developers, C. Cruden, Dumluck, The Denim Foundry & INK Inklusive, Dyemond Goods, Indigo People.
 • Denim lifestyle boeken koop je bij de American Book Center pop-up shop. Op vrijdag 17 april signeert Amy Leverton hier haar boek “Denim Dudes“.

And still more to come…

Persbericht 2 grote afb 796x400

City Center – downtown Amsterdam
Tijdens de hele week van Amsterdam Denim Days is er in de binnenstad een speciaal City Center programma. Fiets of loop de indigo-route langs deelnemers als o.a. Tenue de Nîmes, G-Star RAW, Denham, Lee Jeans, Chasin’, Good Genes, Scotch & Soda, Scotch & Soda Amsterdams Blauw, Concrete Matter, Episode, by AMFI, American Book Center, Libertine Gallery. Haal een denim sleeve voor je koffie bij 1 van de 6 locaties van Coffee Company en neem een kijkje bij het gloednieuwe Denim City in De Hallen (speciaal voor Denim Days opengesteld voor publiek).
Woon je niet in Amsterdam? MacBike geeft tijdens Amsterdam Denim Days 25% korting op huurfietsen om de route langs de locaties te fietsen en om naar het Westergasterrein te komen.

De plattegrond van de blauwe route door Amsterdam staat vanaf 1 april op de website en is vanaf die week ook verkrijgbaar bij alle deelnemende winkels en hotspots in Amsterdam. Meer programma volgt begin april!

Amsterdam Denim Days is een initiatief van House of Denim in samenwerking met de Amerikaanse Kingpins Show, Modefabriek, HTNK Fashion recruitment & consultancy en de stad Amsterdam.

Voor meer informatie:
Amsterdam Denim Days / Blueprint Communicatie & PR
Nieke Mulder (nieke@amsterdamdenimdays.com/ams)
Amsterdam Denim Days / Seminar programma
Mariette Hoitink (mariette@amsterdamdenimdays.com/ams)
Voor HR beeld; leroy@ivylee.nl

www.amsterdamdenimdays.com/ams
facebook.com/amsterdamdenimdays
instagram.com/amsterdamdenimdays
twitter.com/Denim_Days